Какво е Thermage?

Thermage е безопасна, неинвазивна, радиочестотна (RF) козметична процедура, която е клинично доказана за омекотяване на бръчките, стягане и контуриране линиите на лицето и тялото и за цялостното подмладяване на външния вид. Лечението осигурява естествено изглеждащи резултати с минимална инвестиция на време, за всички цветове на кожата и всичко това в една единствена процедура.

За кои части на тялото се препоръчва Thermage?

Thermage е подходяща процедура за ефективното и безопасно лечение на кожата на повечето части на тялото, включително лицето, очите, устните, корема, ръцете, дланите, бедрата и задните части. Thermage стяга кожата и подобрява контура на тялото при целулит без да премахва обаче мастните натрупвания.

За кои състояния на кожата се препоръчва Thermage?

На лицето Thermage се прилага при увисване на кожата, отпуснати бузи или липсващо очертание на челюстната линия, увисване на кожата под брадичката, бръчки и фини линии около устата, очите и челото и липса на очертание на устните. Около очите, с Thermage могат да се третират торбичките под очите, излишната кожа на горния клепач, груба текстура на клепачите, бръчки и фини линии, както и други причини за изморения вид на очите. По останалите части на тялото, Thermage подобрява вида на набръчканата, увиснала кожа, неравности по кожата след бременност или загуба на тегло, контурира бедрата и ханша при леки форми на целулит.

Колко процедури ще са ми нужни?

За разлика от много лазерни процедури, изискващи четири или повече сесии, при повечето пациенти Thermagе дава резултати с една процедура. В действителност, когато става въпрос за стягане и оформяне на кожата с минимална инвестиция на време, Thermage е единствената неинвазивна процедура на пазара, която дава резултати след само едно посещение.

Колко дълга е процедурата?

Thermage процедурата отнема средно около 45 минути за лицето и до час и половина за други части на тялото, в зависимост от големината, местоположението и състоянието на зоната, която се лекува. Тъй като Thermage е кратка и единствена процедура, тя се вписва във вашия натоварен начин на живот.

Има ли някаква специална подготовка или последващ режим?

Две седмици преди процедурата трябва да се преустановят посещенията в солариума или интензивно излагане на слънце и ползването на кремове с ретинол и гликолова киселина. Това е необходимо, за да бъде максимално безопасна процедурата.
За разлика от хирургическата операция, няма подготвителни процедури, като кръвни изследвания или гладуване. Също така, не са нужни специални грижи след лечението, освен елементарната поддръжка на кожата и предпазването ѝ със слънцезащитни продукти, като част от редовния режим на грижа за кожата. Тъй като Thermage процедурата е с минимална инвестиция на време, повечето пациенти се връщат към своите редовни дейности, непосредствено след лечението. Някои пациенти имат временно зачервяване или леко подуване след лечението, но това обикновено отшумява в рамките на 24 до 48 часа.

Как работи Thermage?

Thermage използва радиочестотна технология за затопляне на дълбокия, богат на  колаген слой на кожата. Топлината спомага укрепването на съществуващия и стимулира образуването на нов колаген, което повдига увисналата кожа, обновява формата ѝ и подобрява гладкостта и структурата на повърхността на кожата.

Как технологията Thermage се различава от другите процедури за стягане на кожата?

За разлика от някои други процедури, Thermage не включва хирургическа намеса, няма инжекции, не изисква много време и Thermage е подходяща за всички типове кожа. Докато лазерното лечение и други лечения с радиочестота също стягат кожата, нито едно от тях не затопля такъв обем, какъвто затопля Thermage (видно от сравнителни термични фотоси). Чрез нагряване на най-вътрешните слоеве на кожата, Thermage е най-ефективната процедура за укрепването на съществуващия и стимулирането образуването на нов колаген, което води до по-стегната кожа, както и цялостно подмладен външен вид.

Как изглеждат резултатите от Thermage в сравнение с тези от друго лечение?

Някои хора искат драматичните резултати от операция. Други искат по-фините, постепенни резултати от неинвазивно лечение без загубата на излишно време. Това е областта, в която Thermage успява, предоставяйки подобрен тонус, текстура и стягане на кожата. Когато лосионите и отварите не са достатъчни, а хирургията е прекалено драстична мярка, Thermage е безопасното и ефективно решение.

Кога се виждат резултатите и колко време траят те?

Видимите резултати, могат да бъдат незабавни или да се появят след време, с течение на естествения процес на организма  за възстановяване на колагена. За повечето пациенти, измерими стягане и оформяне се появяват постепенно в продължение на два до шест месеца след една лечебна процедура. Резултатите могат да траят с години, в зависимост от състоянието на кожата и процеса на стареене.

Какво е усещането по време на Thermage процедура?

Всеки път, когато накрайникът докосва кожата ви, ще се почувствате кратко  усещане за охлаждане, последвано от дълбоко, но кратко усещане за стопляне, последвано от друго охлаждане. Усещането на топлина е признак, че в дълбоките слоеве на кожата се достига ефективната температура за стягане. По време на процедурата, Вашият лекар ще поиска да го информирате за силата на топлината, която усещате, за да постигне едновременно безболезненост и максимален резултат от лечението.

Какви FDA разрешителни има Thermage?

Thermage има FDA (правителствената агенция на САЩ за контрол на качеството на хранителни и лекарствени средства) разрешително за неинвазивно лечение на бръчки и временно подобряване на вида на кожата при целулит. В допълнение, Thermage е първия и единствен метод, получил FDA сертификат за безопасно, неинвазивно лечение на клепачите.

Има ли противопоказания процедурата с Thermage?

Дерматологът ще ви консултира и ще ви помоли да подпишете формуляр за съгласие, в който се включват следните противопоказания:

  • Диагностицирана / предразположеност към актинична кератоза, мелазма, розацея или други сериозни кожни заболявания (напр. рак, активни инфекции, херпес, открити рани, обриви, изгаряния, възпаления, екзема, псориасис)
  • Имплантиран пейсмейкър или слухово апаратче
  • Метални импланти като ортопедични пирони, но тук не се включва зъбната металокерамика
  • Диагностицирани заболявания, които отслабват имунната система като лупус, СПИН, склеродермит и/или системни инфекции
  • Ползването на ретиноиди (ретинол, третиноин, изотретиноин) трябва да се преустанови поне две седмици преди процедурата.
  • Ако кожата все още се възстановява от друга козметична процедура като химически или механичен пилинг или лазерно обновяване на кожата
  • Инжекции Воtox или филъри, които са поставени през последните 4-6 месеца преди процедурата с Thermage. Тук няма опасност за здравето на пациента, но радио честотата ще унищожи ефекта от тези козметични процедури.