Новата СРТ® система

Comfort Pulse Technology® предоставя повече комфорт за пациента и по-голяма ефикасност на Thermage процедурата.
Thermage CPT загрява повече и по-равномерно

Компанията Solta Medical (САЩ) е основана през 1996 и е специализирана в разработването на методи и производството на техника за неинвазивно лечение на отпусната кожа. В продължение на дълги години те инвестират в изследователска дейност и в резултат през 2002 излиза първият модел ТС от серията апаратура Thermage. Резултатите са много добри, но все още има какво да се желае по отношение на комфорта на пациента по време на процедура. Първите процедури се прилагат само за лице и се ползват болкоуспокояващи средства.

През 2007 излиза подобреният модел NXT, който е с по-голяма ефективност и позволява третиране на нови зони като клепачи, врат и части от торса. Това е моделът, който се ползва и в момента в по-голямата част от света.

През октомври 2009 Solta Medical започва да внедрява най-новата си технология модел на Thermage наречен СРТ® (Comfort Pulse Technology®). Както подсказва името, тя е насочена основно към подобряване на усещането за комфорт на пациента като едновременно се увеличава нейната ефективност по отношение на дълбочина на проникване на радио честотите и равномерното им разпределение в тъканите.
Резултатите от предварителните тестови проучвания сочат, че 100% от подложилите се на процедурата с Thermage СРТ® пациенти при сравнение с предходната технология са заявили задоволство от резултатите и комфорта по време на процедурата с показател 4,2 по 5-бална скала на оценка.

България е една от първите страни в Европа, която притежава тази технология.