Клинични публикации

Заглавие и автори на статиятаПубликувана в:Данни за проучванетоРезултати и заключения
Радиочестота: Термаж
Полдър, К.Д., Брус, С.
„Лицева пластична хирургия” 2011, 19, 347-359Авторите обсъждат клинични проучвания относно приложението на монополярната радиочестота (МРЧ) (Термаж). Обсъден е и клиничният им опит и препоръки за оптимални резултати. Макар на пазара да има много уреди, използващи радиочестота, за МРЧ има най-много клинични изследвания, които потвърждават ефикасността ѝ за смекчаване на бръчки и стягане на кожата.
Поносимост при монополярна радиочестотна процедура за стягане кожата на лицето: проучване на наблюденията
Грийн, Дж.Б., Доувър, Дж. С., Каминър, М.С.
„Козметична дерматология” 2011, 24, 327-330Обзор; 20 пациента на средна възраст 53,7.Технологичните новости при системата Thermage CPT
включват пулсово криогенно охлаждане и вибриращ накрайник за подобряване комфорта на пациента и нов електрод, който разпределя радиочестотната енергия още по-равномерно по цялата повърхност на накрайника. По пет степенна скала за оценка на комфорта шестима (30%) от участниците описват усещането като „леко до умерено затопляне” (оценка 2), а останалите 14 (70%) участника като „топло” (оценка 1).
Клинични приложения на радиочестотата: неинвазивно стягане на кожата (Термаж).
Ходжкинсън, Д. Дж.
„Клинична пластична хирургия” 2009, 36, 261-268Ремоделирането на колагена води до клинично значително подобрение на качеството на кожата и при отпусната кожа. Ремоделирането на колагена в дълбоките слоеве на кожата позволява моделиране на контурите и подобрение на външния вид при целулит.
Термаж: неаблативна радиочестота за подмладяване
Сукал, С.А., Джеронимъс, Р.Г.
„Клиницистика в дерматологията” 2008, 26, 602-607Тази технология прави възможно неинвазивното третиране на отпусната кожа, назолабиални бръчки, контуриране на челюстта, както и възможност за стягане на кожата в областта на корема, бедрата и задните части. Освен това, апаратурата може да подобри състоянието при акне и белези от акне. Плюсове са и минималната възможност за странични ефекти и краткото времетраене на самата процедура.
Напредък в неинвазивното подмладяване на клепачи
Бийсман, Б. С.
„Козметична дерматология”, 2007, 20, 751-756Проведени са две изследвания – за безопасност и за ефикасност в няколко дерматологични центъра в Мексико, САЩ и Канада.Успешно беше демонстрирана безопасността и ефикасността на процедурата за горен и долен клепач със специалния накрайник 0.25-cm2. Той загрява тъканта на по-малка дълбочина от накрайника за лице и тяло, тъй като е изцяло съобразен със спецификата на кожата в тази зона. Умерено подобрение беше отбелязано при 88% от пациентите.
Преглед на резултати при 5700 пациента от процедури за стягане на кожата с монополярна радиочестота: оценка на техниката на третиране при ниски нива на енергия и няколко преминавания за достигане на краен клиничен алгоритъм
Доувър, Дж. Сл и колектив
„Дерматологична хирургия” 2007, 33, 900-907ОбзорПрегледани бяха протоколите от процедури на 5700 пациента както и резултатите от последващото наблюдение. При техниката за третиране при ниска енергия и няколко преминавания върху третираната зона, 87% от пациентите отбелязват незабавно стягане, 92% отбелязват стягане 6 месеца след процедурата и само 5% я намират за болезнена.
Монополярна радиочестота за стягане на кожата
Ейбрахъм, М.Т. и колектив
„Клиники за лицева пластична хирургия в Северна Америка” 2007, 15, 169-177ОбзорРазработката на неаблативнат монополярна капацитивна радиочестотна технология (ThermaCool System, Thermage, Inc., Hayward, California) е принос към неинвазивните възможности за подмладяване на кожата. Публикуваните клинични доказателства документират ефикасността на монополярната капацитивна радиочестота за стягане на кожата и смекчаване на бръчките. Към момента, монополярната капацитивна радиочестота представлява златен стандарт при процедурите, предназначени за неинвазивно стягане на кожата.
Ролята на дълбокото затопляне при неинвазивното подмладяване на кожата
Дирикс, С.С.
„Лазери в хирургията и медицината”, 2006, 38, 799-807Сравнителен обзорСледва да се отбележи, че всички досегашни публикации, които дават оценка на неаблативните процедури с МРЧ, документират общото подобрение в наблюдаваните параметри. Отбелязано е също и намаляване на размера на порите и подобряване на акнето, вероятно в резултат на атрофирането и антибактериалния ефект на затоплянето, предизвикано в дермата от третирането с МРЧ.
Монополярна радиочестота за стягане на кожата на лицето: Ретроспективен анализ на ефикасността и безопасността при над 600 процедури
Уайс, Р.А., Уайс, М.А. и колектив
„Журнал по лекарствата в дерматологията”, 2006, 5, 707-712Ретроспективен анализПолучените данни сочат, че монополярната радиочестота е напълно безопасна процедура за стягане на кожата. Разработените през годините протоколи на третиране и накрайниците на системата Термаж са довели до повишена безопасност и ефикасност.
Нехирургични средства за стягане на кожата
Сейдик, Н.С.
„Козметична дерматология”, 2006, 19, 473-477Съпоставителен анализСистемите „Поларис” и „Титан” изискват няколко процедури, докато при системата „ТермаКуул” на Термаж, една единствена процедура е напълно достатъчна за постигане на стягащ ефект.
Неаблативна радиочестота за подмладяване на лице и шия. Една по-бърза, безопасна и по-безболезнена процедура основана на насочено загряване в ключовите зони – концепцията „ТермаЛифт” на Термаж.
Руис-Есперанса Х.
„Журнал по козметична дерматология”, 2006, 5, 68-75ОбзорНеаблативната радиочестота беше първият метод за неинвазивно стягане на кожата. Това е безопасен и ефикасен метод, макар резултатите от прилагането му да не са така драстични като от пластична операция. На пациентите им допада отсъствието на възстановителен период и възможността процедурата да се комбинира с други техники за подмладяване.
Клинична оценка на неаблативното радиочестотно подмладяване на лице
Ейбръхъм, М.Т., Чанг, С.К. и колектив
„Журнал за козметични лазерни процедури”, 2004, 6, 136-4435 пациента; „ТермаКуул” система; оценка – 3 месеца след процедуратаОбективните измервания на резултатите включват височина на веждите, оценка на общите параметри на кожата, въпросници за пациентите и стандартизирани фотоси през определени интервали от време. 3 месеца след процедурата се отбелязва статистически значимо изменение от 1,6-2,4 мм във височината на веждите. Всички параметри на кожата (отпуснатост, бръчки, чистота, размер на порите) са подобрени. Пациентите са еднакво доволни. Системата „ТермаКуул” представлява обещаващ неинвазивен метод за постигане на умерено подмладяване на кожата на лицето.
Нехирургичен радиочестотен лифтинг на лице
Наринс, Д. Дж.; Наринс, Р. С.
Системата „ТермаКуул” на Термаж е радиочестотен уред, който предизвиква стягане на кожата чрез равномерно обемно загряване в дермиса. Двадесет зони на третиране при 17 пациента бяха оценени за ефикасност и безопасност на процедурата върху чело и долна част на лице. Установи се, че методът предизвиква постепенно стягане на кожата без неблагоприятни последици.
Проучване на радиочесттота за стягане на периорбиталната тъкан
Фицпатрик, Р., Джеронимъс, Р. И колектив
„Лазерите в хирургията и медицината”, 2003, 33, 232-24286 пациента; оценка – 6 месеца след процедурата с ТермажЕдна процедура с радиочестотна апаратура води до обективни и субективни подобрения в периорбиталните бръчки, измерими изменения в позицията на веждите и добра безопасност. Промените индикират ефект на стягане на кожата, последван от допълнително подобрение във времето, съответстващо на реакция на термично нараняване.
Последователно комбиниране на процедури с Термаж и Фраксел за постигане на цялостно подобрение
Уайс, Р.
200960 пациента в периода 2005-2008; протокол: Термаж + 3-5 процедури с Фраксел ДуълСъчетаното прилагане на Термаж и Фраксел се доказа като безопасно и ефикасно за подобряване на стегнатостта и текстурата на кожата, фините бръчки и неравномерна пигментация по лицето и шията. Съчетанието от двете процедури води до по-значителни естетични промени и задоволство у клиентите, отколкото прилагането само на една от двете процедури.