Инженерите за Thermage

След над един милион процедури с Thermage по света, професионалистите в областта на козметичната дерматология са категорични, че апаратурата е незаменима за постигането на дълготрайни резултати в неинвазивното подмладяване. Но ето какво казват другите професионалисти – инженерите, чиято безпристрастна оценка може да бъде и в помощ на пациентите, които се колебаят коя от предлаганите на пазара радиочестотни процедури да изберат.

Какво определя ефикасността на една процедура с радио честота?

Ето някои от най-важните параметри, които говорят за ефикасността и безопасността на процедурата с радио честота:

  • Биполярна, триполярна, униполярна и монополярна радио честота. Този показател има отношение към дълбочината на проникване при процедура. Биполярната радио честота е с твърде повърхностно въздействие, докато монополярната честота (Thermage) достига до тъканите в дълбочина. Важно е да се знае, че униполярна и монополярна честота не означава едно и също – униполрярната честота също има много повърхностно проникване. Всички останали апарати, три- и мултиполярни по същество са биполярни и заради плиткото проникване на честотата, въобще не достигат до колагеновия слой.
  • Радиочестота в kHz or MHz. Показателят има отношение към тъканта, която се третира. Колкото по-висока е честотата, толкова по-повърхностно е третирането (Thermage – 6.78 MHz оптимална честота при 19 нива на третиране).
  • Капацитивно или резисторно свързване. Отново става дума за дълбочина на проникване и въздействие. Капацитивното свързване се среща при апарати с повърхностно проникване. Тук следва да се отбележи апаратурата Thermage, при която свързването в накрайника е капацитивно, но поради патентованата диелектрична мембрана и лесно контролируемия интензитет на третиране се постига оптимално проникване и въздействие върху колагеновите влакна.
  • Мощност във Ватове. Тук по-високите стойности означават по-добро третиране, но твърде големия интензитет би могъл да доведе до дразнене на кожата. Качествената радиочестотна апаратура има няколко степени на интензивност на третиране с оптимална мощност около 400 до 550 Вата (Thermage има 5 степени на третиране и 500 Вата мощност)
  • Модулиране на мощността. Тя позволява прилагането на висок интензитет при нисък риск от прегряване на тъканта. Отново при Thermage нещата са по-различни – тук контролът на мощността не допуска „човешка грешка” и се осъществява чрез сензори за температура и рамка вградени в самия накрайник.
  • Охлаждане. То е важно за комфортното усещане по време на процедурата. При Thermage освен вграденото охлаждане има и вибрация на накрайника, която също допринася за безболезнената процедура.
  • Възможност за настройки на апаратурата. Високият клас апаратура дава възможност на дерматолога да въвежда различни параметри на третиране в зависимост от зоната на третиране и конкретното състояние на кожата (при Thermage може да се контролират както показателите за интензитет, така и степента на вибрация, а за различните части от лицето и тялото има конкретни накрайници с различна дълбочина на проникване).

Може да се каже, че като има предвид тези показатели, всеки клиент би могъл да вземе информирано решение относно апаратурата, на която да се довери. Единствено при Thermage трябва да се има предвид, че апаратът работи с множество уникални елементи, които отсъстват при останалите (например, заземяващата пластина, патентованата мембрана на накрайниците и др.) и които го превръщат в отделен клас  сам по себе си. Всяка апаратура има различен протокол на прилагане и минимално препоръчван брой процедури за постигане на желания резултат. Тук Thermage отново е изключение – необходимата процедура е САМО ЕДНА.